EMPRESA / Inventors

Isabel Amat, Directora de Desenvolupament Farmacèutic Isabel Amat
Llicenciada en Química per la Universitat de Barcelona i cursa el programa de Desenvolupament Directiu de l'IESE Business School, coinventora de la vacuna RUTI®. Va ser responsable de la transferència de coneixement del projecte de la vacuna des de la Unitat de Tuberculosi Experimental de la Fundació de l'Institut de Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol a l'empresa. Amb el seu equip han assolit objectius importants com ara l'obtenció de l'autorització de laboratori farmacèutic i l'execució de l'assaig clínic de Fase I i de Fase II de la vacuna RUTI®.

La seva trajectòria combina coneixement científic amb experiència de més de 10 anys en la gestió d'un equip biotech.

Pere-Joan Cardona, Director Científic Pere-Joan Cardona
Metge Especialista MIR en Microbiologia Clínica i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut Germans Trias i Pujol (IGTP) i Professor Associat del Departament de Genètica i Microbiologia de la UAB des del 2001. Després de la seva formació a la Colorado State University (1995-96), es dedica a l'estudi de la tuberculosi en la seva vessant més immunopatològica a través de models experimentals "in vitro", "in vivo" i "in silico", i utilitzant teixits d'origen humà.
Ha estat el Director científic i mèdic d’Archivel Farma durant els assajos de fase I i fase II. Revisor de vàries revistes especialitzades internacionals, és Editor del llibre "Understanding Tuberculosis"; autor de 5 capítols de llibre i de 90 articles revisats per experts (índex h=24). Igualment és Editor Acadèmic de la revista PLOS One des de 2009. Es autor de 7 patents d'invenció, 4 de les quals es refereixen a la vacuna RUTI®, la primera vacuna terapèutica contra la tuberculosi latent.